STORM KING

I helgen fick vi rycket och ville ut, bort, iväg från stan. Med liten marginal hanns bussen med, väskan fylld med termoskaffe och mössan på. Mot Storm King - ett art center utomhus, en bit upp i staten New York. Ärligt, så var landskapet finare än konsten - men helt klart värt att spendera en dag där.


Allmänt | | Kommentera |

HON HAR VARIT HÄR

senaste veckan har jag gjort en massa saker som jag inte gjort förut. åkt staten island ferry, sett hur brysselkål växer (!), beställt ägg och bacon 0730 hem till dörren (tack usa) pga bakfull, varit på metropolitan opera och fått svindel av att sitta på balkong (4000 platser i salongen), sett en broadway show, sett 9/11 memorial ground och promenerat runt i delar av mina hoods som jag inte förut sett. och så fått göra sånt jag inte gjort på länge, som att krama Sigrid!

det kan förklara varför jag i fredags, efter all denna dekadens, somnade i S soffa kl 2130. och sen bara ville fortsätta göra detsamma resten av helgen. DET har jag dock inte gjort. handlat en murgröna i the garden district, velat dö pga isiga vindar och 5 grader helt plötsligt från ingenstans (????), druckit drinkar och blivit full, vaknade upp i min killes kläder för att vi tyckte det var en kul idé när vi kom hem och var sliriga, tvättat, städat hela lägenheten, tränat, söndagshängt och spelat kort och ätit indiskt.

och nånstans tänker jag att man hittar sitt eget. hur jag börjat älska mitt hem, hur jag i världens högljuddaste stad sover så himla gott, att våra helger är det bästa jag vet, att jag fick ha min höstlöptur här idag och hur de mysigaste barerna finns på varje hörn.

det är inte rosenrött jämt, men det finns sånt som gör att det stundtals verkligen känns så.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

DET HAR VARIT TYST HÄR

jag tror det kallas livet. eller vardagspusslet (kräks lite i munnen). mitt huvud har varit fyllt av jobb, räkningar, möbelinköp och planerande. jag har fått brev i min brevlåda, samtal till min telefon och disk i min diskho. bytt uteätandet mot hemlagad köttfärssås och spaghetti. åkte hem från en bar för att jag hade ett 08-möte. pussar en sur sak hejdå när jag går hemifrån om mornarna. efter en blöt (bokstavligen) kväll i ett stormregnigt koreatown tog jag en taxi hem och instruerade chauffören att åka österut på metropolitan. i söndags var jag på gymmet och sen tvättade jag och nånstans där när jag promenerade hem insåg jag att jag har en vardag. även i new york.
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp