KL.

vi smälter bort i malaysia, på riktigt. man svettas hela tiden. +32 och fuktigt väder så man är klibbig. man som tur är har vi hamnat på ett tjusigt hotell med fin pool och inga barnfamiljer haha. igår gjorde vi en tur på egen hand och lyckades ta oss igenom Kuala Lumpurs tunnelbanesystem. Vi var grymt nöjda med oss själva och hamnade på petaling street där vi vandrade i hettan och jag köpte en klocka för 40 kronor.
Allmänt | | En kommentar |

BAKIS I BEIJING.

Toodles mr noodles! Nu har några dagar passerat och dygnsrytmen har hunnit återgå till det normala. Vi har hunnit med mycket de senaste dagarna, bland annat besökt tempel, såsom Lama och Confucius. I Lama-templet har dem guinness rekord-buddhan, som är karvad av trä, 18m ovan jord och ytterligare 8m under jord. mäktigt värre. Tyvärr fick man bara fota på området och inte inne i själva byggnaderna, men jag ska visa er senare... 

Idag var vi på glasögonmarknad, som ett stort köpcenter med bara glasögon. De har optiker redo och de slipar glasen på plats, man kan även be att få det värde man har på sina nuvarande om man har dessa med sig. Jag köpte 2 par för totalt 450:-, 45 minuter tog det att färdigställa dem. 

Taxiresan tog lång tid därifrån tyckte vi, väldigt mkt bilar för att vara en lördag eftermiddag. Vi insåg då att Hillary Clinton var i Beijing och de stängt av ett helt körfält för detta. Så rätt som det var drog hon och hennes entourage förbi vår taxibil. Senare på kvällen trodde vi att det skett en olycka när vi varit och ätit middag då det var fullt av poliser på gatan och vi inte blev tillåtna att passera övergångsstället. Men icke, det var Hillary som drog förbi igen.. Places to go, people to see... 

Idag har vi varit på Himmelska fridens torg och sett Den förbjudna staden och hälsat på Mao, den gamla stofilen. Har även haft på oss våra spenderarbyxor och shoppat och hamnat på te-provning. Har köpt det godaste teet jag någonsin smakat. Apropå smaker var det en häftig kväll igår då vi var ute och åt, ett stort gäng med vänner till Marks mamma. Vi var på en japansk restaurang som heter Tepanyaki där kockarna står vid bordet och slice-ar och dice-ar. Möjligen det bästa jag någonsin ätit, med massor av jätteräkor, baby lamb racks, färsk sushi - och saké förstås. Allt lagades på beställning, all you can eat and drink. Och åt gjorde vi. Senare gick vi allihopa till en bar där vi fortsatte kvällen, drinkarna kostar runt tjugo kronor (caroline, detta hade varit heaven för dig), så det blev en hel del... Jag gav upp och gick hem, medan Mark tydligen blev uppmanad att ha whiskeyrace med en kines. Needless to say mår han inget vidare idag... 

Bilder kommer senare, det måste nog sållas en hel del när man har tid. Imorgon ska vi vandra på muren och på måndag bär det av söderut till Yangzhou och sedan vidare mot Malaysia. Så efter nya glasögon och manikyr och kläder känns det som att man bytt personlighet. Så imorgon tänkte vi göra slag i saken och klippa oss. Frisörerna i Kina ska vara sjukt duktiga och det märks på alla man möter på gatan. Image is everything och alla är fruktansvärt snygga i håret. Om inte annat så växer det ju ut, det har man ju lärt sig haha.

Inläggen är kanske inte mina mest kreativa (host) men det är så mycket man vill förklara och berätta och att ens ta in överhuvudtaget. Eftersom vi ska vandra några mil eller så imorgon är det dags att nanna... see ya, wouldn't wanna be ya.
Allmänt | | Kommentera |

THE DONGCHENG DISTRICT.

så, nu är dygnet nästan tillbakavänt. tror jag, svårt att veta riktigt ännu. här är uret närmare 00, cirka 17 på eftermiddagen hemma hos er och det är dags att krascha i säng. kontroll är nyckelordet för landet och därmed basta. du får betygsätta gubben som kontrollerar ditt pass (glad gubbe, ambivalent gubbe, ledsen gubbe eller JÄTTEARG gubbe), du måste anmäla din vistelse i kina när du anlänt annars riskerar du 500 yuang (ung. motsvarande summa i SEK) om du blir stoppad av polis på gatan och ombedes visa passet. det är vakter vid porten som kontrollerar när du går in och någon slags avlyssningsfunktion i lägenheten för att kolla att allt är som det ska. hm hm hm.

men å andra sidan är det ju så mycket bra. vänligt folk, starbucks på varenda hörn. ikväll har vi ätit middag på ett riktigt kinesiskt hak där tre rätter och öl gick på runt 100 kronor. och eftersom alla affärer har öppet till 22 eller senare unnade vi (jag och marks mamma, mark klarade inte riktigt av detta och hävdade sin manlighet genom att gå och dricka öl istället) oss manikyr och pedikyr senare på kvällen med tillhörande drinkar (hello china, i love you). 

lägenheten är toppfin på 16e våningen (egentligen 13e våningen, för 4, 13 och 14 är olyckstal i kina så stryks dessa i många sammanhang, där ibland lägenhetsvåningar.. ) och ingen risk för att supa bort nycklar då dörrarna styrs med kodlås. high tech!

det där med att argumentera om priser kommer väl senare. idag togs det fram stolar på marknaden där man får sätta sig ned och diskutera priset på vad man vill köpa. och det kan ta ett bra tag. kvinnan ylade och drog i oss och de två par skor vi ville köpa kostade 350 till slut (hon satte utgångspriset på 1500...). det är väl en vanesak men även om det hör till seden blir jag nästan lite arg och irriterad och vill gärna gå därifrån när jag ogillar vad dem erbjuder (vilket visade sig vara en ganska bra taktik). 

dags att däcka, imorgon väntar tempel tempel och åter tempel...
Allmänt | | En kommentar |
Upp