MY HOOD

Nu har jag bott här ett tag och har hittat mina gömslen och vrår. Låt oss titta lite på ett axplock av grannskapet här i Williamsburg.
På PT kan du ramla in och äta italiano även om klockan är 20 på en lördagkväll. Oerhört dejtvänligt med alla små lampor, personalen bjuder på limoncello efter maten om man har tur och på sommaren har de en utegård (som jag planerar att inviga snart).
 
Mitt favorithelggöra är att gå till min kaffebutik, snicksnacka med kvinnan som äger den och formligen inhalera doften av bönor. På något bakvänt sätt är kaffet både billigare och bättre än i butik och då känns det bara helt koko att inte handla här.
 
Det här är kanske det konstigaste inslaget i mitt kvarter - den veganska butiken som aldrig har kunder och som säljer allt från godis till hundmat.
På Pates et Traditiones är allt väldigt franskt, inklusive servicen (...). Men det är okej för hela inredningen är fantastisk, likaså deras crepe med getost, karamelliserad lök och zucchini. Tres bien!
 På C Town handlar vi det mesta av vår mat. Det bästa är att de har ett riktigt bra utbud. Det sämsta är att det tar väldigt lång tid att gå igenom butiken med S som ska inspektera allt. :)
 På Ringolevio äter vi brunch om somrarna, när de har fönstrena helt öppna. 
 

Fromage Garage är ett nytt ställe som öppnat som gör galet bra grilled cheese. Första gången vi var ägaren lyrisk över att ha kunder där, sist vi gick förbi var maten slut (!) för att det varit sån åtgång.
 


På Le Barricou får man vara uppe med tuppen för att slå brunchköerna. Inget problem för oss som oftast är morgonpigga och hänger på låset ändå för att äta detta *hjärtögonemoji*
 
På helgerna bör man gå förbi Artist and fleas, där lokala designers och artists säljer sina kläder/tavlor/lampor/whatnot. Himla mycket fina saker - presentvänligt!
 
House of Small Wonders värmer man sig med spetsad varm choklad och tittar på trädet som går rakt igenom cafét.
 

Barcade finns på flera ställen i stan och är helt enkelt det briljanta konceptet arkadspel + stort ölutbud. En morgon gick vi hit efter frukost och spelade Pacman. Som man gör!
 

Beer street är en gullig liten bar som känns lite dold, ständigt folktom. Typiskt ställe där man skulle gå in själv, sitta vid bardisken och snicksnacka med bartendern (om man var en sån person som gjorde sånt).
 
Humbolt and Jackson hyr ofta in andra restauranger som får hålla hov hos dem. Det betyder alltså att man kan få äta Robertas pizza utan att behöva köa i hundra år på deras ställe. Och så har de barquiz på tisdagar!
 
och så C Lo som är ett av mina stammishak, vi hamnar ofta här på brunch, frukost eller när jag av någon anledning är ledig och vill ha lunch men inte orkar laga. personalen är himla gullig och man får alltid beställa utanför menyn och göra ändringar och de säger bara "självklart, absolut".

ett axplock alltså. det finns så himla mycket mer, men det får komma sen!Allmänt | |
Upp