24 AND STILL ROCKING IT

det var en bra födelsedag. jag har börjat tänka på hur det kändes när man var liten, det var ju en helt annan grej. man kunde vara spänd en hel vecka innan (eller ok, lögn, så fort det blev ett nytt år så visste man att yay, snart är det dags igen!). nu är det en helt annan femma. jag vaknar (av frukost på sängen och ett helt otroligt ylande av ja må hon leva i falsksång. men det är A for effort iaf..) ramlar ur sängen - kollar mig i badrumsspegeln. konstaterande: jag tycker inte jag ser så mycket äldre ut än igår. är jag det? tultar iväg från spegeln.

i övrigt inte mycket extravaganta händelser - man går runt på jobbet, några vet att man fyller år men inte alla. det är inte som i lågstadiet då läraren förmedlade till klassen att "idag är en alldeles speciell dag.." med ett finurligt leende och så skulle alla sjunga och ALLA visste att man fyllde år. på jobbet finns det ju ingen som basunerar ut detta och det finns inte riktigt något tillfälle att harkla sig och skrika "jag fyller ååååår idaaaaaag". även om det vore en smooth icebreaker på något möte.

men så var det iaf. jag fick många grattis, det åts tårta, jag fick presenter. ovanligt många ställde upp och sjöng - inte som i ett klassrum men via telefon. sedan gick jag och min man ut och åt middag och kollade på alice in wonderland. ni förstår, jag får ALDRIG fylla år på en helg. ALDRIG! okej, ja, för några år sedan fick jag fylla år på en söndag, men det räknas ju knappt. så firandet blir imorgon. och ett sånt fint firande det blir.

i övrigt är livet bra. vi räknar ner dagarna till resan, i takt med att snön smälter bort och lämnar marken bar. i veckan fick jag mitt livs chock när jag fick ett skattebesked med ett 5-siffrigt belopp som jag tydligen ska få tillbaka. det har aldrig hänt mig.

den där söndagen för några år sen. och ja, det är ett pastahalsband.

Allmänt | | Kommentera |
Upp